grylażowy

Słowo poświadczone w fotocytacie:

Warning: file_get_contents(http://150.254.102.135/viewDjvu/JPGs/IJ_1438.txt): failed to open stream: Connection refused in /var/nfjp/wp-content/plugins/NFJP/lemma-template.php on line 136

Warning: file_get_contents(http://150.254.102.135/viewDjvu/data.txt): failed to open stream: Connection refused in /var/nfjp/wp-content/plugins/NFJP/lemma-template.php on line 143
(...) Cukierki mleczne, jak pomadki (krówki, toffi i irysy) oraz karmelki (twarde, nadziewane, pomadowe, grylażowe, marcepanowe i in.) wyrabia się z masy, której głównym składnikiem poza cukrem i syropem skrobiowym jest słodzone mleko zagęszczone, zawierające wszystkie składniki mleka. Są one produkowane w Polsce w kilkunastu gatunkach, różniących się stopniem wygotowania masy, zawartością składników i konsystencją (karmelki twarde lub nadziewane)...

Dodatkowe informacje

Diachroniczna częstość użycia słowa (wystąpień na milion wyrazów):
Lokalizacja ekscerptu na stronie:
Etykiety gramatyczne poświadczenia:
przymiotnikliczba mnoga

Zastrzeżenia

W naszych materiałach trafiają się błędy, są nieuniknione w tak wielkim zbiorze danych. Procentowo nie jest ich jednak więcej niż w klasycznym 11-tomowym Słowniku języka polskiego pod red. Witolda Doroszewskiego. Ciągle je wyszukujemy i nanosimy natychmiast poprawki, co w epoce przedelektronicznej było zupełnie niemożliwe.