etylowanilina

Słowo poświadczone w fotocytacie:
(...) Lit. 3. 6 polewa kakaowa — półprodukt cukierniczy otrzymany z kakao lub kuchu kakaowego, cukru pudru, tłuszczu kakaopodobnego lub cukierniczego, lecytyny i etylowaniliny. Pk. jest ciemnobrunatną masą o konsystencji stałej w temp. 20°C oraz intensywnym smaku kakaowym. Stos. jako otoczka do prod. wyrobów czekoladopodobnych w ilości co najmniej 17%...

Dodatkowe informacje

Diachroniczna częstość użycia słowa (wystąpień na milion wyrazów):
Lokalizacja ekscerptu na stronie:
Adres bibliograficzny:
Banecki, Henryk et al. 1978. Encyklopedia techniki. Przemysł spożywczy, Warszawa : WNT
Etykiety gramatyczne poświadczenia:
rzeczownikliczba pojedyncza

Zastrzeżenia

W naszych materiałach trafiają się błędy, są nieuniknione w tak wielkim zbiorze danych. Procentowo nie jest ich jednak więcej niż w klasycznym 11-tomowym Słowniku języka polskiego pod red. Witolda Doroszewskiego. Ciągle je wyszukujemy i nanosimy natychmiast poprawki, co w epoce przedelektronicznej było zupełnie niemożliwe.